Snel contact? Bel 0598 468 577

Het verhaal over…..

het Interpolis Health Energizers Kamp!

 

In onze groepsaccommodaties komen elk jaar verscheidene kampen. Schoolkampen met kids van de basisschool, introductiekampen met leerlingen van het middelbaar onderwijs, maar ook sportkampen zoals bijvoorbeeld volleybal, karate of basketbal.

 

 

Eén keer per jaar komt er een heel speciaal kamp en traditiegetrouw is dit in de voorjaarsvakantie, het Interpolis Health Energizers kamp. Dit HE kamp is een basketbalkamp voor kinderen van 9-12 jaar onder leiding van twee professionele begeleiders, de zussen Marieke en Ester.

 

Het HE kamp is ontstaan doordat de basketbalclub Donar iets wilde teruggeven aan de maatschappij. Donar is zich bewust van de maatschappelijke functie die de club in het bijzonder heeft naar de jeugd. Het idee is in samenwerking met voormalig hoofdsponsor GasTerra en reclamebureau La Compagnie uitgewerkt. Na een eerste succesvolle editie, is er besloten om dit een terugkomende jaarlijks traditie te maken. Onder de naam Health Energizers! zorgt Donar er gezamenlijk voor dat de jeugd zich bewust is van het belang van beweging en een gezonde leefstijl.

 

De kinderen die mee doen aan het HE kamp komen uit kansarme gezinnen. Deze kinderen doen door hun thuissituatie vrijwel niet of nooit leuke dingen en door dit kamp kunnen ook zij op school eens vertellen wat voor leuke activiteiten zij hebben gedaan. Elk jaar is het een feestje, slapen in het Leonardo hotel, op pad met de spelersbus van Donar en leuke activiteiten doen. Dit jaar gingen de kids padellen, schaatsen, bowlen en uiteraard ook basketballen. Ze werden getrakteerd op heerlijke lunches en diners, een live uitzending bij RTV Noord en de groep kwam ook weer naar Breeland.

 

 

 

 

 

 

Doordat Breeland jarenlang lid was van de businessclub van Donar kwam het HE kamp in 2018 voor de eerste keer naar Annen. Donar wil graag een divers programma bieden aan de kinderen en ook waar de kinderen in de buitenlucht zijn en aangezien Breeland een plek is waar natuur en plezier bij elkaar komen werden ook wij toegevoegd aan het programma.

 

Dit jaar was het voor ons al de vierde keer dat wij het HE kamp mochten ontvangen en ook dit jaar bestond de activiteit uit diverse onderdelen. Het vuurtje maken was een groot succes. Vol verwachting gingen de kinderen op zoek naar droge takjes. Het was een feest toen het vuur het touwtje doorbrandde. De kinderen vonden het heel leuk om een stuk te steppen en het was spannend welke nieuwe activiteit ze konden winnen. De groep ging daarna fanatiek op zoek naar letterboxen, in een sprintje op jacht naar de eerste stempel. Bij terugkomst nog boogschieten wat moeilijker was dan het leek maar wel heel gaaf om een keer te doen. Daarna werden de kids getrakteerd op een Breeland tasje en een ijsje.

 

Marieke en Ester begeleiden al jarenlang het HE kamp, zij werken allebei in het onderwijs en hebben dagelijks te maken met kansen ongelijkheid. Zij vinden het geweldig om deze kinderen twee fantastische dagen te geven. ‘Dit zijn de luxte dagen van min leven’ zei een van de kinderen. Dan is het toch al een succes!? Zo dankbaar om deze kinderen twee dagen mee op pad te nemen en allerlei leuke activiteiten met ze te doen!

 

Rapportcijfer: Een 8! 

 

Van ons (Breeland) krijgt dit kamp en de organisatie een dikke tien! Wij vinden het altijd leuk om blije koppies op ons terrein te zien, maar misschien zijn deze glimlachen op het gezicht wel extra bijzonder!